Cepta zivs fileja saldskābā sīpolu -burkānu mērcē, kas ir kā radīta svētku maltītei

Šī recepte nāk no manas omītes. Pirms pāris gadiem to nogaršoju pie viņas svētkos un tagad tā ir pilnīgi visos svētkos uz mana galda

Šo ēdienu noteikti novērtēs gan svaigu zivju ēšanas cienītāji, gan ne tik ļoti. Šoreiz gatavosim no līdakas, bet būtībā to var pagatavot no jebkuras baltās gaļas zivs. Līdaka izrādās neticami sulīga un maiga, tā vienkārši kūst mutē.

Jūsu viesi noteikti lūgs jums šo recepti, pat nešaubieties. Tā saldskābā garša ir kaut kas vienreizējs! Sanāk šī recepte ir ļoti veca, bet omīte to gadu gaitā ir uzlabojusi un tā tiešām ir lieliska, uzlabot vairs nav ko! Es noteikti iesaku jums pašiem ņemt fileju vai izķidāt zivi, lai ēšanas procesā netraucētu ar kaulu meklēšanu. Precīzu sastāvdaļu sarakstu atradīsi raksta beigās.

Pagatavošana:

Vispirms ir jāsagatavo zivis. Mums tā būs kādu laiku jāmarinē, un, kamēr tas notiks, mēs darbosimies ar citām sastāvdaļām. Līdaku sagriežam vidēja lieluma gabalos, ievietojam dziļā bļodā, pievienojam sāli un melnos maltos piparus. Ar rokām visu kārtīgi samaisām un atstājam zivi kādu laiku atpūsties.

Sīpolus sagriež smalkos salmiņos un liek uz sakarsētas pannas ar augu eļļu. Trīs minūtes cep vien, un mēs sagatavosim burkānus – nomizo un sarīvē uz vidējas rīves, jāiegūst plāni (video ir rupji sagriezti, bet es ieteiktu labāk sarīvēt). Burkānus pievieno pannā kopā ar sīpoliem un šo maisījumu cep vēl 10 minūtes.

Pēc tam pannā pievieno tomātu pastu un samaisa. Tad pievieno cukuru, sāli un etiķi, kā arī piparus. Visu rūpīgi samaisa, lai garšvielas vienmērīgi sadalītos pa pannas saturu, un tad pievieno ūdeni. Vēl pāris minūtes sautējiet uz vidējas uguns un noņemiet pannu no plīts. Atstājiet lai atdziest.

Mūsu zivs ir noturīga, mēs to viegli apviļājam miltos, olā un liekam gabaliņus uz pannas, kas sakarsēta ar augu eļļu. Līdaku cepam uz liela karstuma. Gatavos gabaliņus izliekam uz atsevišķa šķīvja, un tagad gatavojam cepšanai.

Formā liek nelielu kārtiņu garšvielām bagātinātas burkānu un sīpolu masas, vienmērīgi izklāj un uzliek apceptās zivs gabaliņu kārtiņu. Var arī aizpildīt atstarpes starp gabaliņiem ar dārzeņu maisījumu. Aplejam ar citronu sulu.

Tad seko apcepto zivju kārta, saliekam visas izceptās zivis un virsū liek atkal burkānu – sīpolu mērci. Kopumā cikls turpinās, līdz beidzas sastāvdaļas vai vieta cepšanas formā. Formu pārklājam ar pārtikas plēvi un liekam atdzesēties un “ievilkties”.

Lasi vēl: Klasiskā olu biskvīta pagatavošanas nianses un tehnika, kuru negrib atklāt

Sastāvdaļas:

līdakas fileja – 700 g
burkāni – 400 g
sīpoli – 300 g
tomātu pasta – 3 ēd.k
augu eļļa cepšanai – 4 ēd.k.
milti, olas (līdakas filejas apcepšanai)
sāls pēc garšas
malti melnie pipari
cukurs – 2 ēd.k.
lauru lapas – 2 gab.
etiķis 70% – 1 ēd.k.
citrona sula 3 ēd.k. (vai pēc garšas)

Sulīga un aromātiska līdakas fileja ir gatava, pasniedziet to uz galda un izsauciet apbrīnas saucienus savā adresē. Labu apetīti!

Leave a Comment